Taekwondo versenyen debütált a Beerfort Nyergesújfalu Kick-box SE


A február 4-én Battonyán megrendezett ITF Taekwondo versenyen 19 klub 130 versenyzője, köztük a Beerfort Nyergesújfalu Kick-box SE 5 kick-boxosa mérte össze tudását.

Elsőként Sághy Botond lépett tatamira. A gyermek 1 korcsoport -28 kg-osok mezőnyében Boti, 7 éves kora ellenére, a döntőbe jutást magabiztos küzdelemmel nyerte. A döntőben olyan akarással küzdött, hogy még azt sem vette észre, hogy egy foga kiesett. Szerencsére ez nem a mérkőzés hevében történt, hanem az ilyen korban megszokott fogcserélődés miatt. Boti ezt a mérkőzést is megnyerte, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

IMG_3908

A következő súlycsoportban is érintettek voltunk, hiszen az a Tóth Martina küzdött, aki most először mérkőzött versenykörülmények között. Martinára ráragadt csapattársa, Boti küzdeni akarása, az első mérkőzését ő is megnyerte. A döntőben ki-ki ”csatát” vívott ellenfelével, néhány ponttal maradt csak alul, így ezüstérmes lett.

IMG_3956

Jászai Orsolya és Tóth Vanessza a serdülők között mérkőztek vetélytársaikkal. Orsi bronzérmes lett, sajnos Vanessza ez alkalommal érem nélkül zárta a versenyt.

Didenko Alexander a juniorok között -62 kg-ban lépett a küzdőtérre. A döntőben első érvényes találattal szenvedett vereséget, ezüstérmes lett.

Nagy öröm számunkra, hogy a 2016-ban létrehozott egyesületünket az önkormányzat mellett 2017-től a Beerfort Sörfőzde névadó szponzorként támogatja. A cég nem először áll jó ügy mellé, hiszen 2016-ban egy defibrillátor megvásárlásával és adományozásával támogatta az esztergomi Adventi rendezvénysorozatot. A cég támogatását teljes egészében az utánpótlás nevelésre fordítjuk. – Szántó Sándor, edző.

Jó alkalom volt ez a verseny arra, hogy Orsi, Vanessza és Alex a jövő heti Horvátországi verseny előtt egy kicsit ráhangolódjanak a szezonra. Martina és Botond sikere pedig mindenkit mosolyra fakaszt. Hogy miért? Úgy gondolom ezt a fényképek jól tükrözik. – Hirsch Viktor, edző.