Hol talál a sportoló a több, mint egy méter magas kupájának helyet?


2016. október 15.-én rendezték meg Prágában a Czech Open nemzetközi kick-box versenyt. Ez a nívós megmérettetés a sportolók nagy létszáma mellett attól is nagyon közkedvelt, hogy a versenyzők díjazása gyönyörű kupákban mutatkozik meg. A Nyergesújfalu SE két sportolójának is meg kell küzdeni azzal a nagy feladattal, hogy otthonában hová helyez el, egy több, mint egy méter magas kupát.

A mérlegelés péntek délután lezajlott, mind a hat versenyzőnk a szokásoknak megfelelően, fegyelmezetten hozta a súlyát. A minket érintő szabályrendszerek mérkőzései szombaton délután egy órakor kezdődtek el. A kis csúszást követően csapatunkból elsőként Schmidt Zsófia lépett tatamira. Zsófi az augusztusi Utánpótlás Világbajnokságot követően súlycsoportot váltott. Light-contact cadet II -55-kg-ban nagyobb súlyú ellenfelekkel, a nagyobb pofonokkal most ismerkedik. Sajnos ez alkalommal a négy közé jutásért búcsúzott a mezőnytől.

Bali Rajmund light-contact cadet II. -57 kg-ban második helyezett lett. A döntőben szoros mérkőzést vívott orosz ellenfelével, kevés pontnyi különbség döntött az ellenfél javára. Mivel a szabályok lehetővé teszik, hogy eggyel nagyobb súlycsoportban is kipróbálja magát, így -63 kg-ban is kesztyűt húzott, de ez a mérkőzés sajnos közvetlenül az 57-es döntője után volt, így nem volt meg a kellő lendület ahhoz, hogy ebben a súlycsoportban is a dobogóra álljon.

Didenkó Alexander light-contact junior -57 kg-ban hasonlóan Rajmundhoz 2. helyezett lett. A két fiatalember több mint egy éve ugyanolyan és ugyanannyi éremmel zárja a versenyeket, így nagyon bíztunk benne, hogy Alex ezúttal megtöri a jeget és nem fog idejekorán búcsúzni a felnőtt kick—light -57 kg-os mezőnytől. Ő is és csapattársai is izgatottan várták a hátralévő mérkőzéseket. Végre eljött az a pillanat, amikor Alex ezzel a hagyománnyal szakított. Elképesztően tudatos, sok fejrúgással tarkított küzdelmének köszönhetően a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Felnőtt kick-light -63 kg-ban is volt nyertes mérkőzése, bejutott a legjobb négy közé, de a megnyert kisebb súlyú döntő után ezt a súlycsoportot nem folytatta.

Scheirich Réka néhány verseny kihagyása után lépett a pástra. Ha már az előbb említettük a csapattárs teljesítményének lemásolását, akkor ez alkalommal is volt rá példa. Réka a felnőtt nők -65 kg-os mezőnyében light-contactban 2. helyezett lett. Egy osztrák és egy cseh lány legyőzése után egy magyar versenyzőtől kapott ki, mindössze csak kettő pontos különbséggel. Hasonlóan Alexhez kick-light szabályrendszerben senki sem tudta megállítani, így ott aranyérmes lett.


IMG_20161015_220428

Csapatunk Master Class kategóriában (+35 év) is rendelkezik kiváló sportolókkal. Meiszel András élete első nemzetközi versenyén vett rész. Annyira beleélte magát a csapattársak segítésébe és a szurkolásba, hogy saját mérkőzéséről ”szinte meg is feledkezett”, így nagyon kevés ideje maradt felkészülni. Sok éven keresztül, a nemzetközi elitben versenyző, cseh ellenfelét megszorongatta, de pontban nem tudta utolérni, így a nyolc között búcsúzott a további küzdelmektől. Bali Patrik az elődöntők után szembesült vele, hogy ugyanazzal az ellenféllel fog küzdeni, akivel András is küzdött. Sajnos neki sem sikerült legyőznie, így fiához hasonlóan ezüstéremmel és egy gyönyörű ezüstszínű kupával zárta a viadalt.

  • Rendkívül elégedett vagyok a mai nappal és ez versenyzőinknek köszönhető. Az érmeseink nagyon boldogok lehetnek. Patrik és Rajmi büszke lehet arra, hogy apa és fia, ugyanazon a versenyen karöltve fényképezkedhetnek a mérkőzéseik után. Alexnak nagyon kijárt ez a győzelem, edzésről edzésre sokat tesz érte. Réka sziporkázott. Négy nyertes mérkőzése jól mutatja, ő egy igazán jó versenyző, aki szívvel-lélekkel tud küzdeni. Zsófi és András teljesítményét sem tudnám negatív jellemzőkkel illetni. Be kell látni, ha valakinél van ügyesebb ellenfél. Náluk ez most így volt. Egyben felavattuk Patrik mikrobuszát, melyet a Kádár Ferenc – fotomat.hu- fényképeiből Jámbor Katalin dekoratőr – JKDekor- matricázott fel. Ezúton is köszönjük nekik a segítséget. – Hirsch Viktor

Hogy, mi is lehet a méltó hely egy ilyen kupának?

  • Családi házunkban van egy külön szoba, ahol a serlegeket, kupákat, érmeket tároljuk. Ez a kupa is ott fog helyet kapni. Természetesen a szívemhez legjobban közelálló elismerések között, hisz már most nagyon büszke vagyok erre a kupára és arra teljesítményre, ami a megszerzéséhez vezetett. – Réka

Nemrég egy új polcot szereltem fel a szobámban, azzal a gondolattal, hogy szeretném kupákkal megtölteni. Ekkor még nem is gondoltam, hogy egy ilyen gyönyörű kupával avathatom fel. – Alexander

A felmatricázott mikrobusz:

facebook_1476617797963