Orsi első külföldi versenyén két aranyérmet nyert


A Horvátországban, Karlovacban megrendezett Európa-kupára 187 egyesület 1152 sportolójának 2064 nevezése érkezett. Az évek óta egyre nagyobb verseny bár Európa-kupa néven fut, de például a Dél-Afrikai Köztársaság versenyzői is részt vettek a viadalon. Az összes korcsoport, minden light-contact és kick-light mérkőzését vasárnap bonyolították le. Sajnos a rendezvény már annyira kinőtte a csarnokot, hogy volt olyan versenyző, aki éjjel fél egykor(!!!) került sorra. Lássuk be ez nem egy ideális időpont egy sportoló számára.

A BEERFORT-Nyeresújfalu Kick-box SE 7 versenyzője vett részt a rangos eseményen. Elsőként a fiatalabb lányok léptek tatamira.

Schmidt Zsófia 3. helyezett lett kick-light(KL) szabályrendszerben -55 kg-ban.

Tóth Vanessza ugyanebben a szabályrendszerben lett 2. helyezett, light-contactban(LC) pedig a dobogó 3. fokára állhatott fel -42 kg-ban.

Jászai Orsolya első ízben utazott a csapattal külföldi versenyre. A -50 kg-osok mezőnyében LC-ban bronzéremmel zárt. Mivel neki nemzetközi rutin még nincs a háta mögött, így lehetősége nyílt a zöld öv alatti kategóriában indulni ahol mindkét szabályrendszerben 1. helyezést ért el.

Ezt követően a fiúk kapták a főszerepet.

Bali Rajmund sajnos mindkét szabályrendszerben ideje korán elbúcsúzott a mezőnytől, de édesapja, Bali Patrik a Master Class kategóriában(+40év) a -84 kg-osok mezőnyében egy 3. (LC) és egy 2. (KL) helyezést is begyűjtött.

Didenko Alexander a juniorok és a felnőttek -57kg-os mezőnyében is 3. helyezést ért el (KL).

Scheirich Réka mindkét szabályrendszerben dobogóra állhatott fel, 3. helyezett lett light-contactban és 2. helyezett kick-lightban a -65 kg-os felnőtt nők mezőnyében.

A körülmények koránt sem voltak ideálisak. Mi még jól ”megúsztuk”, hiszen az utolsó mérkőzésünket este 9 órakor magunk mögött tudtuk, de sokaknak éjfél után kellett még a tatamira lépniük. Sportolóink a várt eredményeket, de inkább úgy fogalmaznám a várt formát hozták. Most futunk ki az alapozó munkából, többeknek ez volt az idei első tétmeccsük, nem lett volna reális cél, hogy ”az összes csillagot lehozzák az égről”. Viszont hiszünk abban, tudjuk, hogy jó úton járnak. Folytatjuk a munkát és még februárban Szlovákiába utazunk egy nemzetközi versenyre. – Szántó Sándor