Utánpótlás Kick-box Magyar Bajnokság sok nyergesi éremmel


Június 3-án, szombaton, az Esztergomi Kick-box SE szervezésében zajlott az első féléves versenyszezon legfontosabb hazai utánpótlás rendezvénye, a Magyar Bajnokság. A rendezvényre majdnem 30 klubból érkeztek sportolók, köztük a BEERFORT-Nyergesújfalu KBSE fiatal tehetségei is.

 

A cadet I-es korosztályban Keil Benő és Fülöp Márton egy súlycsoportban (-32 kg) húztak kesztyűt, majd a megosztott harmadik hely miatt, együtt állhattak fel a dobogó alsó fokára.

Egy korosztállyal idősebb – cadet II-es –  lányaink egymás után léptek a küzdőtérre. Tóth Vanessza (-42 kg) minden szabályrendszerben (Pointfighting, Light-contact és Kick-light) ezüstérmet szerzett. Horváth Luca(-46 kg) egy arany és egy bronzérmet nyert. Schmidt Zsófia(-55kg) Vanesszához hasonlóan a dobogó második fokát ”bérelte ki” ma, két ezüstérmet zsebelt be.

Ugyanebben a korosztályban Drágán Dominik (-57 kg) a dobogó legalsó fokára állhatott fel, majd az eggyel nagyobb súlyban Bali Rajmund (-63 kg) két bronzéremig jutott.

Utánpótlás csapatunk legidősebb tagja, Didenkó Alexander (-57 kg) a junior fiúk között megkoronázta a klub mai teljesítményét, hiszen mindkét szabályrendszert megnyerte és lett magyar bajnok.

  • 2016-ban két versenyzőnk jutott be az utánpótlás válogatottba. Akkor azt tűztük ki célul, hogy az idei évben örülnénk, ha 3-4-re emelhetnénk ezt a létszámot. Ezt ”kissé” túlteljesítettük, hiszen hat versenyzőnknek kell végigedzeni a nyarat és legjobb tudásuk szerint felkészülni a szeptemberi Utánpótlás Európa-bajnokságra. Ezek a fiatal harcosok ma is megmutatták, hogy a 30 fokos melegben is képesek egy sportcsarnokban mérkőzni, mindent megtesznek céljaik eléréséért. – Szántó Sándor
  • Vanessza, Luca, Orsi, Zsófi, Rajmund és Alex az összes pontszerző versenyen részt vettek a félévben. Már az OB előtt tudtuk, hogy páran közülük mehetnek az EB-re. Nagy segítséget jelent számunkra, hogy Nyergesújfalu Városának Önkormányzata már sok-sok éve mögöttünk áll és támogatja a fiatalok sportolását, versenyzését. A 2017-es évben névadó szponzorként mellénk állt Beerfort Sörfőzde és annak tulajdonosa, Tóth János. Hozzásegítve minket ahhoz, hogy minden fontos versenyre elutazhassunk, ezzel biztosítva versenyzőinknek a folyamatos nemzetközi megmérettetést és fejlődést. – Hirsch Viktor