Hatalmas siker, 4 érem a Kick-box Utánpótlás EB-n!


2017. szeptember 02. és 10. között került megrendezésre Macedóniában, Skopjéban a WAKO Kick-box Utánpótlás Európa-bajnokság. Az esemény nagyságát jól mutatja, hogy 37 ország 1272 versenyzője érkezett a viadalra. A BEERFORT-Nyergesújfalu Kick-box SE versenyzői közül Horváth Luca, Jászai Orsolya, Bali Rajmund és Didenko Alexander első ízben voltak tagjai a magyar válogatottnak. Tóth Vanessza és Schmidt Zsófia már a tavalyi VB-n is szerepeltek.

– Hosszú felkészülés van a fiatalok mögött. Augusztus 25-én nagyon jó formában jöttek haza a válogatott edzőtáborból. Ezt követően itthon folytattuk az edzéseket.
Természetesen minden versenyző és az összes edző azt szeretné, ha minden tanítványa a dobogó legfelső fokára állhatna fel, de például ez Alexék 18 fős súlycsoportjából is csak 4 ember kaphat érmet (a megosztott harmadik hely miatt). Mivel csapatunk nagyobbik fele nem szerepelt még EB-n, VB-n így reálisan nézve 2-3 éremre számítottunk. Ehhez képest 4 éremmel jöttünk haza.
A lányok teljesítménye, hozzáállása nagyon sokat változott az elmúlt időszakban. Tavaly és idén év elején sokszor kellett ”vitázni” velük, mert a páston is kislányként viselkedtek, ami egy küzdősportban biztosan nem vezet eredményhez. A felkészítő táborokban már látszott, hogy ezt kezdik elhagyni, hiszen sokszor a fiúkhoz is rezzenéstelen arccal álltak oda bunyózni. Az EB-n az előbb említett dolognak pedig már nyomát sem mutatták. Kőkemény csatákat vívtak meg. – Szántó Sándor

– Luca és Orsi első ízben tagjai a válogatottnak. Mindkettőjüknek voltak nyertes mérkőzései, pont a négy közé jutásért szenvedtek vereséget és maradtak le az érmes helyek valamelyikéről.
Vanessza és Zsófi már rutinosabbak ilyen téren és ezt tudták is érvényesíteni. Vanessza egyedüliként csapatunkból mindkét szabályrendszerben érmes lett. Az egyikben bemérkőzőként, ami annyit jelent, hogy neki eggyel több mérkőzést kellett játszania, mint a többi négy közé jutott versenyzőnek, de a sors ezt kompenzálta, hiszen a másik szabályrendszerben ő játszott egyel kevesebb mérkőzést. Bárhogy is, minden ellenféllel nagyot küzdött, mindegy volt neki, hogy egy hajtós Moldvai, vagy egy kemény Bolgár kislány néz vele farkasszemet. Vanessza addig menetelt, míg végül egy ezüst és egy bronzérmet is begyűjtött.
Zsófi egy bronzérmet nyert. Nem volt könnyű sorsolása, már az első mérkőzésen is felkészült ellenfelet kellett legyőznie. Light-contactban a 17 fős mezőnyből a legjobb 8 közé verekedte magát, ezt követően kapott ki. Kick-light-ban Koszovói és Lengyel ellenfeleket vert meg, és a döntőbe jutásért is csak minimális különbséggel maradt alul olasz ellenfelével szemben, így állhatott fel végül a dobogó harmadik fokára.
Rajmi és Alex szintén először tagjai a nemzeti csapatnak.
Rajminak nem jött ki jól a lépés. Erős ellenfelet kapott, szoros volt a küzdelem, de versenyzőnk két taktikai hibát is elkövetett. Talán a bírók szemével nézve ez billenthette a mérkőzést az ellenfél javára.
Alex mindkét általunk űzött szabályrendszerben indult. Kick-lighton remekül kezdett. Light-contactban azonban rögtön az első mérkőzésen olyan hibát követett el, mely miatt finoman szólva sem dicsértük meg. Itt el is búcsúzott a mezőnytől. A következő kick-light mérkőzésekre azonban összeszedte magát és meg sem állt a döntőig. Angol ellenfele az egész mezőnyt nagy pontkülönbséggel verte, de ettől Alex nem szeppent meg. Az első pillanattól fogva úgy ált oda, hogy ő nyerni akar. Minden edzői utasítást betartott, kemény küzdelmet, de szép technikákat bemutatva tartotta szorosan a mérkőzést. Az angol Taylor Williams csupán annyival volt jobb nála, hogy egy picivel tisztább volt a küzdelme, de ez sajnos elég volt számára a győzelemhez. Alexnak azonban nem lehet oka szégyenkezni, sőt! Négy kick-light mérkőzéséből hármat megnyert és a döntőben is jól teljesített. Gyönyörűen csillogó ezüstérmet nyert. – Hirsch Viktor

Ezek a szép eredmények nem valósulhattak volna meg támogatóink nélkül, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!
Versenyzőink felkészülését és EB szereplését támogatták:
Névadó szponzoraink:
Nyergesújfalu Város Önkormányzata
Beerfort Sörfőzde és Pub
Kiemelt támogatóink:
Magyar Építő Zrt.
Támogatóink:
Holcim – A Mikrotérség Fejlesztéséért Alapítvány
Lábatlan Város Önkormányzata
Süttő Község Önkormányzata
Tikem Hungary Kft.
Lineász Bt.
Bádogászok Bt.
Holzmöbel 2012 Kft